Humanet efektívne

Odošlite vyexportované súbory e-mailom

Spracovávate mzdy v systéme Humanet a potrebujete poslať výkazy, rekapitulácie a výplatné pásky e-mailom? Urobte tak priamo z programu. Pre tento účel použijete funkciu Doplnky/ Odoslať označené súbory e-mailom, ktorá je dostupná vo voľbe Dočasné súbory užívateľa.

Úložisko Dočasné súbory užívateľa je miesto, kam sa automaticky ukladajú elektronické verzie výkazov vždy pri ich spracovaní, a kam môžete uložiť aj vy súbory výkazov v listinnej podobe, rekapitulácie a výplatné pásky ako pdf súbory. Stačí pred spustením spracovania označiť políčko Namiesto zobrazenia uložiť súbor do priečinka Súbory užívateľa.

Súbory, ktoré chcete odoslať označte, a klikne na voľbu Odoslať označené súbory e-mailom. Otvorí sa formulár Odoslanie súborov e-mailom.

Do políčka Odosielateľ vpíšte e-mailovú adresu, z ktorej chcete správu odoslať. Políčko Poslať kópiu odosielateľovi označte len ak chcete kópiu odosielanej správy poslať na svoju e-mailovú adresu a máte nastavený vlastný mailový server.

Do políčka Príjemca môžete zadať aj viacero e-mailových adries prijímateľov, vtedy adresy oddelíte bodkočiarkou. V políčku Súbory sú zobrazené súbory určené na odoslanie. Ak vyberiete prepínač nekomprimovať, súbory sa odošlú tak, ako boli vyexportované. My odporúčame odosielané súbory „zbaliť“ do súboru zip a zaheslovať. Vyberte prepínač interný zip komprimátor, a zadaním hesla súbor zip zaheslujte. Prijímateľ po doručení správy súbor zip uloží na disk, a pri extrahovaní zadá dohodnuté heslo. Doplňte predmet a text správy, a správu môžete odoslať.

Ak chcete vedieť o ďalších užitočných funkciách systému Humanet, pozrite si príručky uložené na našej stránke, alebo priamo v programe vo voľbe Pomocník/ Dokumentácia.

Spracovala: Ing. Martina Lapšová, HOUR, spol. s r.o.