Mzdový systém a mzdová legislatíva 2013

Ak použijete online mzdový systém Humanet, budete mať správnu mzdovú legislatívu pre rok 2013 dostupnú včas aj bez inštalácie novej verzie.

Keďže mzdový systém Humanet nie je klasický mzdový program, ale je to unikátny online mzdový systém, tak sa pri jeho používaní nemusíte vôbec zaoberať inštaláciou programu a samozrejme ani sťahovaním a inštalovaním jeho aktualizácií a vždy máte istotu, že pracujete s najnovšou verziou a aktuálnou legislatívou.

Čo sa mení?

Národná rada SR pripravila legislatívne zmeny, ktoré podstatným spôsobom menia podmienky a pravidlá pre výpočet miezd. Naši analytici už dnes podrobne študujú zverejnené zmeny a úpravy a pripravujú materiály na zapracovanie zmien do mzdového systému Humanet.

Zmeny sa dotýkajú najmä výpočtu odvodov na sociálne poistenia a zdravotné poistenie, ale aj výpočtu dane. V podstate všetky zmeny smerujú k tomu, aby štát získal viac peňazí do svojho rozpočtu. Keďže jednotlivé zmeny boli schválené veľmi rýchlo, očakávame pri ich zapracovaní a uplatňovaní v praxi rôzne nejasnosti a potrebu upresnenia.

V mzdovom systéme Humanet sme pripravení na to, že viacero vecí je nejasných a nejednoznačných a že ani štátne inštitúcie nám nedajú odpoveď včas na naše otázky. Očakávame, že prvá verzia akéhokoľvek mzdového systému na Slovensku, nebude konečnou verziou z pohľadu mzdovej legislatívy pre rok 2013.

Nasledovný obrázok ilustruje komplikovanosť a rôzne kombinácie typov pracovného pomeru, dôchodku a invalidity vo vzťahu k výpočtu jednotlivých druhov odvodov.

Odvody 2013

Ako a kedy si nainštalovať novú verziu?

Užívatelia mzdového systému Humanet v strese byť nemusia, pretože nemusia nikdy nič sťahovať, inštalovať ani aktualizovať. Vďaka internetovej architektúre je online mzdový systém Humanet a výpočet mzdy v ňom vždy správny a aktuálny. Či už budú všetky zmeny zapracované naraz v jednej verzii alebo postupne v niekoľkých verziách, tak užívateľ online mzdového systému Humanet tým vôbec zaťažovaný nebude.

Chcete vedieť viac?

Zdarma sa zaregistrujte a vyskúšajte alebo sa zúčastnite niektorej z našich bezplatných prezentácií.

Je to úplne jednoduché. Stovky firiem už využívajú výhody online ekonomického systému Humanet.