Dáta ekonomického systému pre rôzne účtovné obdobia

Všetky krabicové ekonomické systémy majú organizované dáta tak, že pre každé účtovné obdobie zakladajú novú databázu. Toto riešenie je jednoduchšie na programovanie a údržbu databáz a preto ho všetci dodávatelia ekonomických programov pre malé spoločnosti volia.

Pre užívateľa to však už také výhodné nie je, keďže je nútený sa prepínať medzi jednotlivými účtovnými obdobiami, ak potrebuje zistiť informácie z rôznych účtovných období. Pokiaľ chce užívateľ porovnať informácie za rôzne účtovné obdobia, tak vo veľkej väčšine prípadov to ani možné nie je. Samotné účtovanie súčasne v starom aj novom roku už vôbec nie je mysliteľné.

Novinka roka 2013

Podobný princíp rozdelenia dát mal aj online ekonomický systém Humanet. Avšak od roku 2013 sme pristúpili k zásadnej zmene, kde pri uzávierke účtovníctva za rok 2012 už online ekonomický systém Humanet nevytvára novú databázu pre rok 2013. Všetky dáta pre rok 2013 budú naďalej evidované v tej istej databáze ako dáta za rok 2012. Rovnako aj v ďalších rokoch sa už nové databázy zakladať nebudú a dáta budú evidované v tej istej databáze.

Užívatelia online ekonomického systému Humanet, takto získavajú ďalšie výhody oproti užívateľom ostatných ekonomických programov určených pre malé organizácie.

Výhody jednej databázy

Užívateľ v základom nastavení užívateľského rozhrania online ekonomického systému Humanet vidí dáta aktuálneho účtovného obdobia. Zároveň má možnosť kedykoľvek systému povedať, že chce vidieť aj dáta iných období a môže si zvoliť, ktoré konkrétne účtovné obdobia ho zaujímajú.

Veľmi jednoduchým a intuitívnym spôsobom je takto možné, v online ekonomickom systéme Humanet, vytvárať prehľady naprieč rôznymi účtovnými obdobiami. Napríklad aj od polovice roka 2012 do polovice roka 2013.

Ďalšou dobrou vlastnosťou je možnosť vytvárania kópií dokladov, faktúr, a pod. z dokladov minulého roka. Ak teda vystavujete napríklad faktúry za služby raz ročne, tak ich môžete jednoducho vytvoriť ako kópie faktúr z minulého roka a ušetriť si tak veľa práce.

Okrem sústredenia dát do jednej databázy sme vytvorili aj možnosť súčasného vystavovania dokladov pre aktuálne účtovné obdobie aj predchádzajúce účtovné obdobie. Toto ocenia všetci, ktorí potrebujú vystavovať doklady v ekonomickom systéme už pre nový rok, ale zároveň ešte spracovávajú doklady aj za predchádzajúci rok. Toto je teraz možné bez nutnosti prepínania sa medzi rôznymi účtovnými obdobiami.

Uvedené postupy poznajú účtovníci používajúci ekonomické systémy vo veľkých organizáciách. Online ekonomický systém Humanet prináša tieto výhody veľkých ekonomických systémov aj do malých organizácií.

Chcete vedieť viac?

Bezplatná registrácia

Zdarma sa zaregistrujte a vyskúšajte.

Je to úplne jednoduché. Stovky firiem už využívajú výhody online ekonomického systému Humanet.