Účtujete si dosť? Zmerajte svoju efektivitu

Zmerajte svoju efektivitu

Či už ste živnostník alebo vediete firmu, určite chcete vedieť, koľko hodín odrobíte za mesiac. Ľahšie si potom vypýtate za prácu toľko peňazí, koľko si právom zaslúžite. Niekedy je však naozaj ťažké toto číslo len tak napísať do tabuľky. Prinášame preto 5 nástrojov, ktoré vám pomôžu zmerať vašu efektivitu.

Zmerajte svoj čas

Aby ste nemuseli pozerať na hodinky, existujú aplikácie presne na tento účel.

1. Toggl

Toggl je aplikácia, ktorá veľmi prehľadne zmeria čas strávený pri nejakej činnosti. Zaznačíte si činnosť, ktorú práve vykonávate a zapnete časomieru. Po skončení ju vypnete a v grafe si môžete porovnať, ako ste to zvládli. Aplikácia je dostupná na Android, iOS aj Windows. Základná verzia je zdarma, za nadstavbu zaplatíte 5 dolárov na mesiac. Kliknite si na oficiálny web pre bližšie informácie.

2. Rescue Time

Ak myslíte, že zabíjate čas na Facebooku alebo v mailovom klientovi a nerobíte svoju prácu, možno máte pravdu. Nám sa to tiež občas stáva :) Proti takýmto prehreškom ľudstvo vymyslelo Rescue Time. Aplikácia len beží na pozadí a meria čas strávený na vybraných webstránkach. Pomôže vám odhaliť závislosť na ulievaní. Pozrite sa, ako to vyzerá v praxi.

3. My minutes

V tejto aplikácii si nastavíte odpočet k splneniu úlohy. Tým pádom viete odsledovať, či ste s ňou zabili čas navyše alebo vám zarobila správny obnos peňazí. Dostupná len v App Store a bez poplatkov.

Zapíšte svoj čas

Hodiny strávené vašou prácou si musíte, samozrejme, aj zapísať. Ak vás omrzeli excelovské tabuľky, môžete použiť niektorý z nasledujúcich nástrojov.

1. Harvest

Tento jednoduchý nástroj slúži na vytváranie timesheetov, teda tabuliek so záznamom času stráveného nad jednotlivými úlohami. Tým pádom viete monitorovať, či ste za mesiac zarobili dosť na to nové auto. Pozrite si oficiálny web a vyberte si niektorý balíček podľa ceny.

2. Tempo

Jeden z najkvalitnejších pomocníkov pri spravovaní timesheetov. Vo svojich funkciách má aj časovač, ktorý vás upozorní na vypršanie naplánovanej pracovnej doby. Tiež si doň môžete zaznamenať očakávanú plácu za vypracované zadanie. Tu je jej oficiálny web.

Zapisovať si čas strávený prácou je otrava. Dúfame, že naša výberovka aplikácií vám pomôže túto nepríjemnú povinnosť trochu zjednodušiť. Držíme palce! :)