Faktúra ako nástroj Guerilla marketingu

Faktúra ako nástroj Guerilla marketingu

Mať dobrý nápad a tvrdo na ňom pracovať dnes už nestačí. Aby ste sa presadili v množstve produktov a služieb, ktoré medzi sebou súperia o zákazníka, musíte dať o svojom dobrom nápade ľuďom vedieť. To znamená investovať do reklamy a do budovania povedomia o vašej firme a produktoch.

Korporátna identita

Korporátna identita je vaša celková prezentácia, či už von voči zákazníkom a obchodným partnerom alebo do vnútra voči zamestnancom. Základným stavebným kameňom je logo a dizajn manuál. Dizajn manuál je súpis pravidiel a postupov ako logo, farby, písmo atď. používať, aby vaša identita bola jedinečná a jednoliata. Jednoducho, aby ste sa jasne odlíšili od konkurencie a ľudia vás vedeli identifikovať.

Dať si vytvoriť logo profesionálom sa určite oplatí. Skúsený dizajnér vám za 400 až 600 € vytvorí logo aj s dizajn manuálom. Získate tak nie len návrh loga, ale aj návrh vizitiek, hlavičkových papierov a pod.

Dizajn manuálu môžete teraz prispôsobiť aj vzhľad vašich faktúr. Umožňuje to editor tlačových zostáv, ktorý obsahuje online fakturácia Humanet.

Guerilla marketing

Keď už máte logo a celý dizajn manuál, prichádza čas prezentácie formou reklamy. Na trhu nájdete množstvo agentúr, ktoré vám tieto služby profesionálne zabezpečia. Pomôžu vám vybrať vhodné médiá a vytvoria vám skvelé propagačné materiály. Samozrejme si za to nechajú aj patrične zaplatiť.

Ak nemáte k dispozícii obrovský marketingový rozpočet a obraciate každé euro, potom je vhodné využiť techniky guerilla marketingu. Za záhadným pojmom sa skrýva veľmi jednoduchý návod. Využívajte postupy a riešenia, ktoré stoja najmenej peňazí a prezentujte sa pri každej možnej príležitosti.

Prečo napríklad nevyužiť faktúry na prezentáciu nových produktov a služieb? Čím viac zákazníkov máte a čím viac faktúr vystavujete, tým väčšie je potenciálne publikum, ktorému môžete povedať, čo máte nové.

Jedna, dve krátke vety a obrázok ako súčasť každej vystavenej faktúry vás nebudú nič stáť a vaši zákazníci budú vedieť, čo máte nové.

Online fakturácia Humanet ako nástroj Guerilla marketingu

Upraviť vzhľad faktúry v online ekonomickom systéme Humanet je možné vďaka editoru tlačových zostáv. Tento editor máte k dispozícii zdarma ako súčasť služieb ekonomického systému Humanet.

Chcete mať na faktúre svoje logo? Chcete mať niektoré údaje vľavo a iné vpravo? Chcete mať faktúru farebnejšiu? Chcete mať na faktúre informácie o vašich nových produktoch a službách? Použite editor vzhľadu tlačových zostáv a upravte si vzhľad faktúr a iných dokladov podľa vlastných predstáv.

Majte pekné faktúry, ale nezabudnite využiť maximálne ich marketingový potenciál.