5 appiek, ktoré vám uľahčia komunikáciu v tíme

Niektorí z vás pracujú vo viacerých kanceláriách v rôznych mestách. Iní pracujú z home-officov a ďalší chcú mať permanentné spojenie s klientmi. Tieto appky vám pomôžu komunikovať pohodlne odkiaľkoľvek.

Facebook chat alebo Google talk vás môžu odpútavať od práce, pretože vás nútia byť v spojení s celým svetom. Vybrali sme teda aplikácie, ktoré sú na prácu omnoho vhodnejšie. Špeciálne sme sa sústredili na tie, ktoré fungujú na počítačoch, tabletoch aj smartfónoch – rovnako ako Humanet.

Viber

Viber je známy ako aplikácia, pomocou ktorej môžete volať zadarmo cez internet. Menej známym faktom je, že Viber je veľmi praktický chatovací nástroj. Chatujte jeden na jedného či v skupinách – a nielen na Windowse, Macu, Androide a iOS ale aj na Linuxe, Blackberry a dokonca aj na Nokiách.

Viber je zadarmo a jediná vec, ktorá sa nám nepáči, je trošku detský dizajn. Hlavne emoji sú nakreslené tak, aby sa páčili prevažne tínedžerom. Stojí za vyskúšanie, stiahnite si ho tu.

Skype

Skype netreba predstavovať. Snáď iba Billovi Gatesovi ho mali predstaviť skôr, ako ho pred pár rokmi kúpil za 8,9 miliardy dolárov napriek tomu, že sa dal stiahnuť zadarmo. Ha-ha... A teraz vážne.

Skype je obľúbený hlavne pre vysokú kvalitu hovorov. Veľmi pohodlne môžete cez Skype nielen chatovať ale aj posielať súbory či zdieľať svoju obrazovku s kolegami. Navyše, jeho aplikácia pre Windows 8 je naozaj krásna, aj keď vám chvíľu potrvá, kým sa s ňou skamarátite.

Trillian

Prechádzame na menej známe riešenia. Trillian podporuje asi trilión platforiem – možno odtiaľ ten zvláštny názov. Môžete v ňom totiž spojiť svoje kontakty z Facebooku, Google talku, Yahoo a mnohých ďalších platforiem – dokonca aj mailového klienta. Samozrejme, môžete ho používať na počítačoch, tabletoch aj smartfónoch.

Základná verzia je zadarmo a zobrazujú sa v nej reklamy. Platené verzie – dokonca aj verzie upravené pre firmy – vám ponúkajú stovky bonusových funkcií. Nájdite si tú najvhodnejšiu tu.

Digsby

Digsby je veľmi podobný Trillianu – podporuje podobné množstvo platforiem. Čo sa týka funkcií, je omnoho skromnejší a aj jeho dizajn pôsobí ako spred 5 či viac rokov.

Hodí sa vtedy, keď potrebujete jednoduchý nástroj pre veľa platforiem. Zistite o ňom viac.

Wickr

Toto je veľmi zaujímavý nástroj. Ako prvú prioritu si kladie súkromie – vaše správy nenesú žiadne údaje o vašom zariadení ani vašej polohe. Nikto vás nemôže sledovať ani odchytávať vašu komunikáciu. Navyše, správy sa po krátkom čase sami zničia. Bez stopy sa vymažú.

Wickr má okrem iného aj krásny a jednoduchý web, ktorý by ste si mali isto-iste pozrieť a prečítať si o všetkých jeho funkciách. Má ich veľa a všetky sú fascinujúce.