Prečo vznikol online účtovný program

Prečo vznikol online účtovný program

Prvým online ekonomickým programom na Slovensku bol mzdový program Humanet. Ten začali prví používatelia na spracovanie miezd používať v roku 2007. Vytvoriť v tej dobe online mzdový program nebolo vôbec jednoduché. Ak dovtedy trval vývoj účtovného programu rok až dva a mohol sa začať predávať, tak v prípade Humanetu to bolo viac ako 5 rokov.

Tento dlhý vývoj bol daňou za to, že v tom čase ešte neboli vývojové nástroje a technológie na takej úrovni, aby umožňovali rýchly vývoj online účtovného programu.

Stálo to celé za to? Ak by sme sa na to pozreli z pohľadu financií, tak by sa určite našiel lepší spôsob ako investovať peniaze a zhodnotiť ich. Zisk ale nebol tým pravým dôvodom, pre ktorý sme sa rozhodli vytvoriť online účtovný program. Tým pravým dôvodom bolo zjednodušiť ľuďom prácu a zbaviť ich zbytočných starostí.

V prvom rade zjednodušiť prácu používateľom účtovného programu, aby nemuseli už nikdy nič sťahovať ani inštalovať. Zabezpečiť ich dáta lepšie ako to dokážu oni sami, aby už o žiadne dáta neprišli a nemuseli nič zálohovať. Ale hlavne sprístupniť im účtovný program odvšadiaľ, kde je internet, aby už nemuseli riešiť, na ktorom počítači účtovný program majú a na ktorom nemajú.

Ako čas ukázal, bolo to správne rozhodnutie. Dnes už tisícky ľudí vyskúšali výhody online účtovných programov. Od roku 2011 sa k Humanetu postupne pridávajú aj ďalší výrobcovia a postupne vyvíjajú a začínajú predávať tiež rôzne druhy online účtovných programov.

Na začiatku vývoja Humanetu nás nenapadlo, že dnes tu budú tablety a smartfóny a že online účtovný program bude možné používať aj na nich. Jednoducho sme verili, že ideme správnym smerom a budúcnosť je na internete. Veríme tomu aj dnes a tešíme sa na nové technológie a zariadenia, ktoré budú ľudom prácu a každodenný život neustále zlepšovať a uľahčovať.