Účtovný softvér zadarmo je ako YETTI

Spoľahlivý účtovný softvér stojí nemalé peniaze. V dnešnej dobe sa každý snaží šetriť, kde sa dá a tak aj účtovný softvér zadarmo, môže byť vítaným vylepšením hospodárskeho výsledku.

Učtovný softvér zadarmo je ako YETTI. Každý o ňom hovorí, ale nikto ho nevidel. Mnoho ľudí skúša šťastie a vyhľadáva na internete účtovný softvér zadarmo. Existujú dokonca aj firmy, ktoré ho ponúkajú, avšak je to iba finta na prilákanie zákazníkov.

Prečo nezoženiete legálne použiteľný účtovný softvér zadarmo, má prozaický dôvod. Jeho výrobca má s tvorbou a údržbou účtovného softvéru nemálo starostí, ktoré sú znásobené neustále sa meniacimi zákonmi. Ak dá účtovný softvér zadarmo, tak potom z čoho bude ďalej fungovať a financovať rozvoj a údržbu účtovného softvéru?

Ak narazíte na účtovný softvér zadarmo, čoskoro zistíte, že v tom je nejaký háčik. Je to zadarmo iba na obmedzený čas a aktualizáciu účtovného softvéru už musíte zaplatiť. Ďalšou obľúbenou taktikou je ponúknuť zadarmo iba určitý rozsah funkcií a za funkcie deklarované ako naštandardné si musíte priplatiť a tak zistíte, že platiť musíte, pretože bez tzv. nadštandardných funkcií je reálne daný softvér nepoužiteľný a viac prácu komplikuje ako pomáha.

Nefér formou propagácie a predaja, je podľa nášho názoru, nadsadenie cien a potom chytanie zákazníka na obrovské zľavy. Nie je výnimkou, že účtovný softvér môžete získať aj s 50% zľavou. Znie to dobre, ale má to hneď prvý hačik. Licenciu na používanie účtovného softvéru získate s obrovskou zľavou, ale jeho aktualizácie už platíte v plnej výške. Marketéri v takýchto firmách sa spoliehajú na fakt, že ľudia uvidia zľavu a využijú ju, ale už si podrobne nepozrú ďalšie podmienky poskytovania služieb a ich spoplatnenia.

Ako sa nedať nachytať

Na to je veľmi ľahká odpoveď. Neverte veciam, ktoré sú zadarmo. Alebo vy snáď by ste boli ochotní pracovať zadarmo a nedať si za svoju prácu zaplatiť? Určite nie! Tak prečo si myslíte, že niekto to tak robiť bude.

Taktiež neverte obrovským zľavám. Nie je to fér! Účtovný softvér nie je ako oblečenie, obuv alebo iný spotrebný tovar. Nehromadí sa na sklade a nie je teda potrebné ho vypredávať za zlomok ceny.

A keď už raz niekto skúša takéto finty, dá sa očakávať, že aj pri iných svojich službách to urobí a pomaly z vás vytiahne viac ako by ste pôvodne očakávali. Napríklad za aktualizácie, príručky alebo videonávody.

Vyberte si účtovný softvér, ktorý má cenník jednoduchý, prehľadný a nerobí akcie s obrovskými zľavami.

Online účtovný softvér Humanet má cenník naozaj jednoduchý. Základom je, že vopred neplatíte nič a cena sa odvíja od rozsahu dát, ktoré v ňom spracujete. Cena v mzdách sa vypočíta na základe počtu reálne spracovaných miezd a cena za účtovníctvo na základe počtu dokladov vystavených vo fakturácii a počtu zaúčtovaných dokladov v účtovníctve.

Je to jednoduché a fér. Ten, kto spracováva viac údajov a teda server Humanetu zaťažuje viac, zaplatí viac. Ten kto má miezd, faktúr a dokladov menej a teda menej zaťažuje server Humanetu, zaplatí menej.

Je to fér a bez marketingových fínt a chytákov! Naše úsilie venujeme tomu ako Humanet neustále zlepšovať a zjednodušovať vám účtovanie. Dôkazom toho je, že od roku 2011 sme ceny nezmenili a obľuba účtovného softvéru Humanetu a počet jeho používateľov neustále rastie.