Mýtus 2: Ktokoľvek sa bude môcť na moje mzdy a účtovníctvo pozerať

Mýtus 2: Ktokoľvek sa bude môcť na moje mzdy a účtovníctvo pozerať

Bezpečnosť

Ľudia mávajú obavu, že ak sú ich informácie na internete, tak sa bude môcť ktokoľvek zo strany poskytovateľa služby na ne pozrieť. Toto Však možné nie je!

V prvom rade to nedovoľuje naša legislatíva, takže ak by sme to urobili napríklad v prípade personalistiky a miezd, porušili by sme zákon o ochrane osobných údajov za čo by sme sa museli zodpovedať pred súdom.

Naši pracovníci užívateľskej podpory ekonomickej aplikácie HUMANET sa dostanú do systému úplne rovnakým spôsobom ako ktorýkoľvek iný užívateľ, t.j. zadaním mena a hesla. Užívateľ si vytvára svoje databázy pre mzdy a účtovníctvo sám a aj prihlasovacie meno a heslo si volí sám, takže ak by sa ktokoľvek iný chcel k dátam dostať musel by toto meno a heslo poznať.

Na druhej strane niekedy by bolo výhodné mať takúto možnosť, ak potrebujete pomôcť s niečím pri ovládaní príslušnej aplikácie. Ak by operátor na hotline mohol vidieť Vaše dáta, potom by Vám vedel rýchlejšie a lepšie poradiť. Takúto službu je možné aktivovať na Vašu žiadosť a je spoplatňovaná.

Ďalšie riziko sa javí z pohľadu vývojárov, ktorí by si mohli do online ekonomického systému zabudovať akési zadné dvierka, kadiaľ by mohli prihlasovanie obchádzať a takto dáta čítať. Avšak podobný prístup by si mohli urobiť aj do klasického ekonomického software a zaviesť ich tam ako súčasť niektorého update. Takže, ak by to niektorý z vývojárov chcel urobiť, tak to mohol urobiť už dávno. Otázkou ostáva, ak by to urobil, čo by tým získal?

V mzdách a účtovníctve HUMANET dnes spracovávajú dáta už stovky spoločností, od malých až po veľké. Používajú ho aj spoločnosti s tisíckami zamestnancov, takže si veľmi dávame záležať na zabezpečení Vašich dát a aj preto obsahuje online ekonomická aplikácia HUMANET také bezpečnostné prvky, ktoré robia zo systému HUMANET oveľa lepšie zabezpečené riešenie ako je ktorýkoľvek iný klasický desktopový ekonomický program.

Vďaka dlhoročnému vývoju a vďaka moderným technológiám môžu dnes aj malé organizácie, ktoré doteraz používali klasické ekonomické programy, využiť špičkovú technológiu, funkčnosť a zabezpečenie akú predstavuje online spracovanie personalistiky, miezd a účtovníctva v systéme HUMANET.